Zo werkt BeSense

Stel je voor, een gebouw dat met je meedenkt. Dat niet langer stil is, maar terugpraat en informatie real-time met je deelt. Bestaat zo’n gebouw? BeSense maakt het mogelijk.

BeSense in 1 minuut

Ieder mens is uniek. Terwijl jij de dynamiek opzoekt, heeft je collega drie stoelen verderop juist behoefte aan rust en stilte. Maar ook ieder gebouw is anders. Groot of klein, nieuwbouw of monumentaal, vaste of flexplekken. Hoe haal je het beste uit je gebouw?

Breng balans in je gebouw

De draadloze sensoren van BeSense meten real-time en volledig anoniem de bezetting en benutting van werkplekken, vergaderzalen en toiletten. Maar ook temperatuur, CO₂-gehalte, lichtintensiteit, geluidsniveau en luchtvochtigheid worden gemeten. Alle data zijn direct zichtbaar op je persoonlijke online dashboard.

Meten is weten

Zo ontdek je dat een dag-en- nacht verwarmde ruimte maar 12% van de tijd bezet is. Of dat spreekkamer X vaak een zorgelijk hoog CO₂-gehalte heeft, wat de concentratie beïnvloed. En lopen schoonmakers niet langer een vaste maar doelgerichte route.

Veilig en compleet

De combinatie van sensoren en software maken van BeSense een slim totaalpakket. Eenvoudig ‘plug & play’ te installeren. Onafhankelijk functionerend van bestaande IT-netwerken en los van wifi dankzij het eigen, veilige LoRa netwerk. En gaat er alsnog iets mis, dan bieden we 24/7 ondersteuning.

Drie oplossingen op maat

BeThere

De BeThere sensor meet de bezetting en benutting van de werkplekken en de ruimtes in het gebouw. De sensor wordt bevestigd onder het bureau of in (vergader)ruimtes. BeThere geeft je inzicht hoe ruimtes worden gebruikt en of het gebouw optimaal wordt benut. Anders inrichten betekent misschien wel efficiënter werken en slimmer gebruik maken van je gebouw!

BeThere:

 • Meet de aanwezigheid en de bezetting real-time
 • Geeft dankzij de verzamelde data inzicht in de benutting op de lange termijn
 • Eenvoudig monitoren via een online dashboard
 • Toont medewerkers welke werkplekken vrij en bezet zijn

BeComfort

De multifunctionele BeComfort sensor meet onder meer de temperatuur, luchtvochtigheid in een ruimte en wordt bevestigd aan de wand op 1,20 meter hoogte. BeComfort maakt inzichtelijk of medewerkers onder de juiste omstandigheden in de ruimtes kunnen werken. Via een drukknop in de sensor kunnen medewerkers direct een melding maken van bijvoorbeeld een vlek op de vloer of een kapotte lamp.

BeComfort meet:

 • CO₂-gehalte (zuurstof in de ruimte)
 • Lichtintensiteit
 • Luchtvochtigheid
 • Temperatuur
 • Geluid (akoestiek)
 • Aanwezigheid (bezet/vrij)

BeClean

Met de schoonmaak-app wordt op basis van de verkregen data uit de sensoren automatisch een schoonmaakroute ingepland. Daardoor wordt er efficiënter en sneller schoongemaakt, alleen op de plekken waar dat nodig is. Zo houden we tijd over om in gastvrijheid andere taken op te pakken.

BeClean:

 • App op een tablet voor de schoonmakers, inclusief handleiding
 • Route geeft aan waar wel of niet schoongemaakt moet worden
 • Toont precies welke activiteit uitgevoerd moeten worden: stofzuigen, dweilen, afnemen of eventueel overslaan
 • Zo ontstaat ruimte om kantoorgebruikers nog beter te helpen
 • Met de app kunnen ook meldingen worden gemaakt
 

BeSense groeit mee

Net als het gebouw, is BeSense continu in ontwikkeling. Het is eenvoudig uit te breiden met extra sensoren en toepassingen. En dankzij slimme samenwerkingen ontwikkelen we ook continu nieuwe functionaliteiten en koppelingen. Denk aan het meten van het energieverbruik van je totale gebouw of verschillende verdiepingen, legionella detectie of een koppeling met FMIS. BeSense wordt steeds slimmer. Net als je gebouw.

Wat bespaar ik met BeSense?

De verdiensten van BeSense zijn divers. Dankzij nieuwe inzichten ga je efficiënter om met ruimte, energie en (schoonmaak)kosten. Zo is bij 500 werkplekken een besparing van 5% haalbaar. Een gemiddelde werkplek kost jaarlijks gemiddeld €10.000. BeSense levert je in dit geval dus €250.000 op (25 werkplekken). En dat terwijl de kosten voor BeSense minder dan 20% van deze besparing zijn!

Probeer BeSense 3 maanden

Zien is geloven. Daarom kun je BeSense 90 dagen gratis testen. Na een kennismaking installeren we binnen 1 dag de demo-kit met 10 BeThere sensoren, een gateway en een BeComfort sensor. Bekijk zelf real-time alle data en na 4 weken bespreken we de eerste resultaten. Dus vraag ‘m aan en we nemen snel contact met je op!

Lees hier wat je moet weten als je een demo-kit aanvraagt.