Zo werkt BeSense

Stel je voor, een gebouw dat met je meedenkt. Dat niet langer stil is, maar terugpraat en informatie real-time met je deelt. Bestaat zo’n gebouw? BeSense maakt het mogelijk.

BeSense in 1 minuut

Ieder mens is uniek. Terwijl jij de dynamiek opzoekt, heeft je collega drie stoelen verderop juist behoefte aan rust en stilte. Maar ook ieder gebouw is anders. Groot of klein, nieuwbouw of monumentaal, vaste of flexplekken. Hoe zorg je voor een gezonde en comfortabele  werkomgeving, en hoe haal je het beste uit je gebouw?

Wij geloven in slimme, interactieve gebouwen waarin gebruikers centraal staan. Het centraal stellen van gebruikers heeft een positieve invloed op hun welzijn, prestaties en werkplezier. Daarom leveren wij een IoT-platform voor het optimaal benutten en verduurzamen van je gebouw.

Breng balans in je gebouw

BeSense helpt je bij het realiseren van een toekomstgericht, gezond en duurzaam gebouw. Het BeSense platform richt zich op het samenbrengen van alle datastromen in een gebouw. Hiervoor combineren we bestaande datastromen in je gebouw met nieuwe, gewenste datastromen. Dit gebeurt met behulp van diverse typen draadloze sensoren. BeSense wisselt bijvoorbeeld informatie uit over het reserveringssysteem met niet alleen de facilitair manager, maar ook met de schoonmaker. Hiervoor werken we samen met partners, ieder koploper in haar eigen markt.

Download onze whitepaper over Bezetting & Benutting

Meten is weten

De draadloze sensoren van BeSense meten real-time en volledig anoniem de bezetting en benutting van werkplekken, vergaderzalen en toiletten. Maar ook temperatuur, CO₂-gehalte, lichtintensiteit, geluidsniveau, luchtvochtigheid en energiegebruik worden gemeten. Door middel van maandelijkse rapportages en adviezen krijg je gedetailleerd inzicht in het gebruik van je gebouw. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf analyses te maken. Zo kun je gerichte aanpassingen en verbeteringen aanbrengen en discussie over het tekort aan werkplekken of het klimaat in het gebouw voorkomen. Je gebouw wordt daarmee niet alleen gezonder en comfortabeler, maar ook efficiënter en duurzamer in gebruik.

Zo ontdek je dat een dag-en- nacht verwarmde ruimte maar 12% van de tijd bezet is. Of dat spreekkamer X vaak een zorgelijk hoog CO₂-gehalte heeft, wat de concentratie beïnvloed. En lopen schoonmakers niet langer een vaste maar doelgerichte route.

Veilig en compleet

De combinatie van sensoren en software maken van BeSense een slimme dienstverlening van A tot Z. Eenvoudig ‘plug & play’ te installeren in één dag. Onafhankelijk functionerend van bestaande IT-netwerken en los van wifi dankzij het eigen, veilige LoRa netwerk. En gaat er alsnog iets mis, dan bieden we 24/7 ondersteuning.

Oplossingen op maat

Balance

Balance is de samenvatting van onze oplossingen die je direct inzicht geeft op dagelijkse vragen. Vanuit het startscherm ben je in één klik bij elke specifieke oplossing. Je kunt kiezen voor één of meerdere BeSense-oplossingen, en je kunt op ieder gewenst moment andere BeSense-oplossingen toevoegen.

BeSafe

Met BeSafe zorg je voor een veilige terugkeer van werknemers naar gebouwen binnen de 1,5 meter samenleving. Daarvoor is meer nodig dan het waarborgen van die anderhalve meter afstand. Een effectieve combinatie van slimme technologie, experts en de juiste middelen helpt je hierbij. Door bezetting & benutting, hygiëne en binnenklimaat beter inzichtelijk te maken én in te richten, wordt de kans op Covid-19 besmetting geminimaliseerd. Ontdek meer over BeSafe of download de whitepaper.

BeSafe:

 • Geeft realtime inzicht in beschikbare werkplekken en veilige looproutes in pand via diverse devices (smartphone, desktop, tv-scherm)
 • Zichtbaar maken waar en wanneer er schoongemaakt is
 • Inzetten van extra hygiëne middelen (zoals een 3D-geprinte deuropener) en cleaning kits
 • Verspreiden van 100% verse buitenlucht in ventilatiesystemen
 • Voorkomen van recirculatie

BeThere

BeThere geeft je inzicht in de bezetting en benutting van werkplekken, vergaderzalen, toiletten en ruimtes in je gebouw. De BeSense aanwezigheidssensor meet of er in een ruimte wel of geen mensen aanwezig zijn. Zo krijg je inzicht in hoe ruimtes gebruikt worden en of het gebouw optimaal benut wordt. Anders inrichten betekent misschien wel efficiënter werken en slimmer gebruik maken van je gebouw! Check ook onze whitepaper over Bezetting & Benutting.

BeThere:

 • Meet de aanwezigheid en de bezetting real-time
 • Geeft dankzij de verzamelde data inzicht in de benutting op de lange termijn
 • Eenvoudig monitoren via een online dashboard
 • Toont medewerkers welke werkplekken vrij en bezet zijn via schermen die kunnen worden opgehangen in algemene ruimten

BeComfort

Met BeComfort krijg je inzicht in de temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-gehalte, geluidsniveau en lichtintensiteit in een ruimte. De BeSense comfortsensor laat zien of medewerkers onder de juiste omstandigheden in de ruimtes kunnen werken. BeComfort draagt bij aan het realiseren van een comfortabele, gezonde werkplek voor gebouwgebruikers. Check ook onze whitepaper over Comfort.

BeComfort:

 • Meet de temperatuur, luchtvochtigheid, CO₂-gehalte (zuurstof in de ruimte), geluidsniveau en lichtintensiteit
 • Geeft dankzij de verzamelde data inzicht in het comfort van een gebouw
 • Is eenvoudig te monitoren via een online dashboard
 • Verhoogt de productiviteit en tevredenheid van medewerkers

BeClean

BeClean geeft inzicht in ruimtes waar wel of niet schoongemaakt moet worden. Met de schoonmaak-app wordt op basis van de verkregen data uit de sensoren de vervuiling aangegeven, zodat de schoonmaker efficiënter kan schoonmaken alleen op de plekken waar dat nodig is. Met BeClean wordt de schoonmaak in je gebouw geoptimaliseerd en gaat de tevredenheid en beleving van gebouwgebruikers omhoog. Check ook onze whitepaper over Schoonmaakbeheer.

BeClean:

 • App op een tablet voor de schoonmakers, inclusief handleiding
 • Toont precies welke activiteit uitgevoerd moeten worden: stofzuigen, dweilen, afnemen of eventueel overslaan op basis van daadwerkelijk gebruik
 • Met de app kunnen ook meldingen worden gemaakt van defecten of andere bijzondere omstandigheden
 • De schoonmaker geeft feedback via de app om zo de route te optimaliseren

BeEnergy

BeEnergy geeft inzicht in de energieprestatie van je gebouw. De BeSense energiesensor meet het energiegebruik van zowel je totale gebouw als van verschillende verdiepingen. Op deze manier krijg je inzicht in waar onnodig energie verbruikt wordt. Klassieke voorbeelden zijn gebouwen die ’s nachts nog verwarmd worden of verlichting die constant blijft branden. Door inzicht in het energieverbruik kunnen besparingen gerealiseerd worden en stappen richting een duurzaam gebouw gezet worden. Daarnaast zorgt BeEnergy voor een comfortabele werkplek voor gebruikers.

BeEnergy:

 • Lagere energiekosten en lagere CO2-uitstoot
 • Geeft dankzij de verzamelde data inzicht in het energieverbruik op lange termijn
 • Eenvoudig monitoren via een online dashboard
 • Geeft je handvatten voor een duurzaam gebouw
 

BeSense groeit mee

Net als het gebouw, is BeSense continu in ontwikkeling. Het is eenvoudig uit te breiden met extra sensoren en toepassingen. En dankzij slimme samenwerkingen ontwikkelen we ook continu nieuwe functionaliteiten en koppelingen. Denk aan legionella detectie of een koppeling met FMIS en/of reserveringssysteem. BeSense wordt steeds slimmer en daarmee je gebouw ook.

Wat levert BeSense op?

De verdiensten van BeSense zijn divers. Dankzij nieuwe inzichten ga je efficiënter om met ruimte, energie en (schoonmaak)kosten. Is er behoefte om altijd een vergaderplek te hebben? Wil je een looproute in een museum aanpassen? Werkplekken efficiënter inzetten of het gebruik van piketkamers in een ziekenhuis optimaliseren?

Download ook onze whitepaper over Schoonmaakbeheer!

BeSense

BeSense

+31 73 543 73 73
info@besense.nl

Better BeSafe! Ontdek het met de gratis Demo

Zien is geloven. Daarom kun je BeSafe gratis en vrijblijvend testen. Een inlog brengt je in de omgeving, waar je de smart building app uitgebreid ontdekt en ervaart. We laten je desgewenst in een online call eerst zien hoe de Demo werkt. Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door je gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.