Zo werkt BeSense

Stel je voor, een gebouw dat met je meedenkt. Dat niet langer stil is, maar terugpraat en informatie real-time met je deelt. Bestaat zo’n gebouw? BeSense maakt het mogelijk.

BeSense in 1 minuut

Ieder mens is uniek. Terwijl jij de dynamiek opzoekt, heeft je collega drie stoelen verderop juist behoefte aan rust en stilte. Maar ook ieder gebouw is anders. Groot of klein, nieuwbouw of monumentaal, vaste of flexplekken. Hoe haal je het beste uit je gebouw?

Breng balans in je gebouw

De draadloze sensoren van BeSense meten real-time en volledig anoniem de bezetting en benutting van werkplekken, vergaderzalen en toiletten. Maar ook temperatuur, CO₂-gehalte, lichtintensiteit, geluidsniveau en luchtvochtigheid worden gemeten. Alle data zijn direct zichtbaar op je persoonlijke online dashboard.

Download onze whitepaper over Bezetting & Benutting

Meten is weten

Zo ontdek je dat een dag-en- nacht verwarmde ruimte maar 12% van de tijd bezet is. Of dat spreekkamer X vaak een zorgelijk hoog CO₂-gehalte heeft, wat de concentratie beïnvloed. En lopen schoonmakers niet langer een vaste maar doelgerichte route.

Veilig en compleet

De combinatie van sensoren en software maken van BeSense een slim totaalpakket. Eenvoudig ‘plug & play’ te installeren. Onafhankelijk functionerend van bestaande IT-netwerken en los van wifi dankzij het eigen, veilige LoRa netwerk. En gaat er alsnog iets mis, dan bieden we 24/7 ondersteuning.

Drie oplossingen op maat

BeThere

BeThere geeft je inzicht in de bezetting en benutting van werkplekken, vergaderzalen, toiletten en ruimtes in je gebouw. De BeSense aanwezigheidssensor meet of er in een ruimte wel of geen mensen aanwezig zijn. De BeSense telsensor telt het aantal aanwezige personen in dezelfde ruimte. Zo krijg je inzicht in hoe ruimtes gebruikt worden en of het gebouw optimaal benut wordt. Anders inrichten betekent misschien wel efficiënter werken en slimmer gebruik maken van je gebouw! Check ook onze whitepaper over Bezetting & Benutting.

BeThere:

 • Meet de aanwezigheid en de bezetting real-time
 • Geeft dankzij de verzamelde data inzicht in de benutting op de lange termijn
 • Eenvoudig monitoren via een online dashboard
 • Toont medewerkers welke werkplekken vrij en bezet zijn

BeComfort

Met BeComfort krijg je inzicht in de temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-gehalte, geluidsniveau en lichtintensiteit in een ruimte. De BeSense comfortsensor laat zien of medewerkers onder de juiste omstandigheden in de ruimtes kunnen werken. Via een drukknop in de sensor kunnen medewerkers direct een melding maken van bijvoorbeeld een vlek op de vloer of een kapotte lamp. Check ook onze whitepaper over Comfort.

BeComfort:

 • Meet de temperatuur, luchtvochtigheid, CO₂-gehalte (zuurstof in de ruimte), geluidsniveau en lichtintensiteit
 • Geeft dankzij de verzamelde data inzicht in het comfort van een gebouw
 • Is eenvoudig te monitoren via een online dashboard
 • Verhoogt de productiviteit en tevredenheid van medewerkers

BeClean

BeClean geeft inzicht in ruimtes waar wel of niet schoongemaakt moet worden. Met de schoonmaak-app wordt op basis van de verkregen data uit de sensoren de vervuiling aangegeven, zodat de schoonmaker efficiënter kan schoonmaken alleen op de plekken waar dat nodig is. Check ook onze whitepaper over Schoonmaakbeheer.

BeClean:

 • App op een tablet voor de schoonmakers, inclusief handleiding
 • Toont precies welke activiteit uitgevoerd moeten worden: stofzuigen, dweilen, afnemen of eventueel overslaan
 • Zo ontstaat ruimte om kantoorgebruikers nog beter te helpen
 • Met de app kunnen ook meldingen worden gemaakt

BeEnergy

BeEnergy geeft inzicht in de energieprestatie van je gebouw. De BeSense energiesensor meet het energiegebruik van zowel je totale gebouw als van verschillende verdiepingen. Op deze manier krijg je inzicht in waar onnodig energie verbruikt wordt. Klassieke voorbeelden zijn gebouwen die ’s nachts nog verwarmd worden of verlichting die constant blijft branden. Door inzicht in het energieverbruik kunnen besparingen gerealiseerd worden en stappen richting een duurzaam gebouw gezet worden.

BeEnergy:

 • Lagere energiekosten en lagere CO2-uitstoot
 • Geeft dankzij de verzamelde data inzicht in het energieverbruik op lange termijn
 • Eenvoudig monitoren via een online dashboard
 • Geeft je handvatten voor een duurzaam gebouw
 

BeSense groeit mee

Net als het gebouw, is BeSense continu in ontwikkeling. Het is eenvoudig uit te breiden met extra sensoren en toepassingen. En dankzij slimme samenwerkingen ontwikkelen we ook continu nieuwe functionaliteiten en koppelingen. Denk aan het meten van het energieverbruik van je totale gebouw of verschillende verdiepingen, legionella detectie of een koppeling met FMIS. BeSense wordt steeds slimmer. Net als je gebouw.

Wat levert BeSense op?

De verdiensten van BeSense zijn divers. Dankzij nieuwe inzichten ga je efficiënter om met ruimte, energie en (schoonmaak)kosten. Is er behoefte om altijd een vergaderplek te hebben? Wil je een looproute in een museum aanpassen? Werkplekken efficiënter inzetten of het gebruik van piketkamers in een ziekenhuis optimaliseren?

Download ook onze whitepaper over Schoonmaakbeheer!

Pleun Retera

Pleun Retera

Sales

pretera@heijmans.nl
+31 (0)6 81 36 08 25

Probeer BeSense 3 maanden

Zien is geloven. Daarom kun je BeSense 90 dagen gratis testen. Na een kennismaking installeren we binnen 1 dag de demo-kit met 10 BeThere sensoren, een gateway en een BeComfort sensor. Bekijk zelf real-time alle data en na 4 weken bespreken we de eerste resultaten. Dus vraag ‘m aan en we nemen snel contact met je op!

Lees hier wat je moet weten als je een demo-kit aanvraagt.