Wat levert BeSense op?

BeSense brengt balans in je gebouw. Dankzij nieuwe inzichten ga je efficiënter om ruimte, energie, schoonmaak en kosten. Een aantal voorbeelden wat het kan opleveren.

Altijd een plek om te vergaderen

Het is dinsdagmorgen 10.00 uur. Een groep collega’s heeft een onverwachte meeting en zoekt een vrije ruimte. Tevergeefs, want alles zit vol. Jij als facilitair manager krijgt vervolgens alle klachten over je heen. Herkenbaar? BeSense geeft je inzicht in de bezetting van een gebouw en combineert reserveringsdata met de daadwerkelijke bezetting. Vervolgens gaan we samen op zoek naar oplossingen om het gebruik te optimaliseren. Zo kun je afspraken maken met je medewerkers over de dagen waarop ze vergaderen, of over de voorwaarden van het reserveren van vergaderzalen.

 

“Uit de data bleek dat 30% van de reserveringen van vergaderzalen eindigen in een NO-show. Nu we hier inzicht in hebben, kunnen we hier gericht op sturen.”

 

Gebruik van werkplekken

“We hebben te weinig werkplekken”, een klacht die facilitair managers vaak van gebouwgebruikers krijgen. Een voor de hand liggende oplossing is het creëren van extra werkplekken. Maar wat als het anders kan? BeSense meet continu de daadwerkelijke bezetting en benutting van een pand. Vaak blijkt dat werkplekken bijvoorbeeld uren bezet worden gehouden door iemand die de hele dag in vergadering zit. We gaan samen op zoek naar mogelijkheden om actief te sturen op werkplekgebruik. De aanschaf van extra werkplekken blijkt dan vaak niet nodig. Toch weer 5 tot 10 werkplekken van gemiddeld €3.000 per werkplek bespaard!

“Door BeSense kan ik medewerkers laten zien dat we genoeg werkplekken hebben. Ook kunnen ze sneller een vrije werkplek vinden!"

 

Looproute in museum aanpassen

Als museumeigenaar vraag je je vast en zeker af of je museumstukken aansluiten op de wensen van je bezoekers. En welke museumstukken het meest en het minst worden bekeken. BeSense helpt je hierbij. Wij meten en analyseren anoniem bewegingen rondom museumstukken en maken zo inzichtelijk wat de verdeling is van de aandacht rondom deze stukken. Zo kun je de museumstukken en looproutes aanpassen op de wensen van je bezoekers.

 

“Met behulp van BeSense hebben we ‘de dode hoek’ in ons museum ontdekt. We weten welke museumstukken nauwelijks bezocht worden en hebben looproutes aangepast.”

 

Studiewerkplek optimaal gebruiken

Veel hogescholen en universiteiten hebben moeite met het optimaal benutten van studiewerkplekken. Uit data van BeSense is gebleken dat studenten tijdens het studeren vaak een stoel vrij laten tussen elkaar. Als er een tussenwand tussen de werkplekken geplaatst wordt, blijkt dit echter niet meer zo te zijn. Met behulp van zo’n tussenwand kun je dus veel effectiever gebruik maken van studeerwerkplekken. Uitbreiding van werkplekken is dan niet langer nodig. En dat bespaart geld!

“Uit BeSense data bleek dat we door middel van het plaatsen van tussenwandjes veel effectiever gebruik van onze studiewerkplekken kunnen maken”

 

Inzicht in comfort

Waar de ene collega binnenkomt in een T-shirt, komt de ander binnen met een trui en sjaal. Ieder persoon is verschillend en klachten over het comfort in een ruimte komen vaak voor. BeSense geeft je inzichten in comfortwaardes per ruimte in je gebouw, zoals CO2, luchtvochtigheid, temperatuur, geluid en licht. Ook houden we rekening met het weer buiten. Dit geeft nieuwe inzichten. Bij een klant sloeg het luchtvochtigheidssysteem bijvoorbeeld aan bij waardes onder de 40% RV. Dat terwijl dit in de winter best 35% mag zijn, zonder dat dit invloed heeft op het comfort. Door het systeem minder streng af te stellen besparen zij nu energie (en zo geld).

“BeSense maakt klachten, bijvoorbeeld over te droge lucht of te koude vergaderzalen, meetbaar. Zo kunnen we gericht verbeteringen realiseren.”

 

Gebruik van piketkamers optimaliseren

Veel ziekenhuizen spelen met hetzelfde probleem: er zijn te weinig piketkamers. Vaak is het eerste idee om de capaciteit te verdubbelen. Dat is een erg kostbare oplossing. En dat terwijl we bij één van onze klanten ontdekten dat het bijbouwen van extra kamers niet eens de beste oplossing was. Uit de analyse bij dit ziekenhuis bleek dat het daadwerkelijke gebruik van piketkamers niet 100% was, maar slechts 60%, en sporadisch 75%! Er werden geen kamers bijgebouwd, maar er werd gecommuniceerd dat gebruikers ook de piketkamers op andere afdelingen mogen gebruiken.

“De data van BeSense heeft ervoor gezorgd dat we niet direct 10 piketkamers van €20.000 euro per stuk bijgebouwd hebben.”

 

Pleun Retera

Pleun Retera

Sales

pleun@besense.nl
+31 (0)6 81 36 08 25

Better BeSafe! Ontdek het met de gratis Demo

Zien is geloven. Daarom kun je BeSafe gratis en vrijblijvend testen. Een inlog brengt je in de omgeving, waar je de smart building app uitgebreid ontdekt en ervaart. We laten je desgewenst in een online call eerst zien hoe de Demo werkt. Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door je gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.