Corona leidt tot waardevol innoveren in de schoonmaak

Veilig weer terug naar het werk

19 augustus 2020

De coronacrisis leidt tot allerlei innovaties. Ook in de schoonmaak. Juist nu zijn kennis en kunde essentieel om technologische ontwikkelingen voort te zetten. Want met veiligheid wil je niet experimenteren. Onze partner CSU heeft daarom een aantal innovaties op de markt gebracht waarmee je jouw gebouw veiliger kan maken voor medewerkers, gasten, leerlingen en klanten. Wij nemen je mee in een aantal van hun oplossingen op het gebied van schoonmaak.

1. Facilitaire hulp met heropstartplannen en de Uit-Kijk Gids

Hoe regel je jouw gebouw in ná de versoepeling van de coronamaatregelen? Voor het creëren van een veilige (werk)omgeving is het essentieel dat zowel facilitair medewerkers als alle andere gebouwgebruikers zich bewust zijn van hun gedrag. Om dit te sturen heeft CSU heropstartplannen in het leven geroepen waarmee de schoonmaakdienstverlening zich snel kan aanpassen aan de 1,5 metersamenleving en extra hygiëne waarborgt. Ook is de Uit-Kijk Gids ontwikkeld waarmee je alle overige gebouwgebruikers bewust maakt van de hygiënepunten en contactpunten in het pand waar veel mensen samenkomen of die veel worden aangeraakt. Mensen worden hiermee op een leuke en positieve manier geattendeerd op de belangrijkste aandachtspunten rondom het gebouw. Zo realiseer je voor iedereen een veilig gebouw.

2. De Werkplek Hygiënewijzer

Een andere innovatieve tool om de schoonmaak te optimaliseren in tijden van corona is de Werkplek Hygiënewijzer. Deze handige wijzer is een eenvoudig en effectief instrument waarmee medewerkers in één oogopslag kunnen zien welke werkplekken schoon en beschikbaar zijn. Niet alleen handig op kantoor, maar bijvoorbeeld ook op het terras. Zo weet je precies waar je wel of niet kan gaan zitten.

3. Hygiënehaak & Persoonlijke Hygiënekit

Naast de Werkplek Hygiënewijzer heeft CSU ook nog de Hygiënehaak ontwikkeld. Hiermee kun je deurklinken, kranen, touchscreens en knoppen eenvoudig bedienen zonder ze aan te raken. Zo blijven handen en vingers schoon. De Persoonlijke Hygiënekit is ook een handig instrument: hiermee heeft iedere medewerker een eigen setje professionele schoonmaakproducten bij de hand. Hiermee geef je medewerkers een veilig gevoel en zij kunnen hun werkplek of handen extra desinfecteren, mocht daar behoefte aan zijn.

4. BeSafe

Het aanpassen van de schoonmaakdienstverlening op de 1,5 metereconomie is echter nog maar het begin. Daarom heeft BeSense samen met Heijmans en CSU de handen ineen geslagen om een integrale oplossing te bieden voor een veilige werkomgeving, met naast het verzorgen van goede hygiënemaatregelen aandacht voor het faciliteren van voldoende afstand, een gezond binnenklimaat en slimme benutting van gebouwen. Hiermee geven we werknemers het vertrouwen dat een werkplek schoon, beschikbaar én veilig is. Want met veiligheid wil je natuurlijk niet experimenteren. Meer hierover? Dat lees je op onze BeSafe-pagina.

 

Benieuwd naar andere innovaties die inspelen op de coronacrisis zoals bijvoorbeeld de voet-deuropener van StepNpull? Hier vind je het volledige overzicht van de innovaties van CSU.

BeSense

BeSense

+31 73 543 73 73
info@besense.nl

Better BeSafe! Ontdek het met de gratis Demo

Zien is geloven. Daarom kun je BeSafe gratis en vrijblijvend testen. Een inlog brengt je in de omgeving, waar je de smart building app uitgebreid ontdekt en ervaart. We laten je desgewenst in een online call eerst zien hoe de Demo werkt. Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door je gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.