Even voorstellen: onze manager Jeroen Groenen

30 maart 2020

BeSense is de optelsom van slimme sensoren, software, dienstverlening én mensen. Maar wie zijn toch de mensen die dit tot stand brengen? In de rubriek ‘Even Voorstellen’ introduceren wij om de beurt onze medewerkers, om je een kijkje te geven achter de schermen van BeSense. Deze week bijt onze manager Jeroen Groenen het spits af, en komen we alle ins en outs te weten over zijn passie voor slimme technologieën.

Dag Jeroen, leuk dat je er bent. Zou je eens jezelf kunnen introduceren?

“Goedendag! Ik ben Jeroen Groenen, 34 jaar en ben geboren, getogen en getrouwd in Eindhoven. Afgelopen jaar heeft deze stad plaats moeten maken voor het mooie Son en Breugel, waar mijn partner en ik onze zelf ontworpen woning hebben betrokken. Hobby’s? Die heb ik meer dan genoeg. Natuurlijk heb ik een grote passie voor mijn werk, maar ik vind het ook belangrijk om in conditie te blijven door zo nu en dan de sportschool te bezoeken. Daarnaast ga ik ook graag samen met vrienden leuke dingen doen, zoals steden in zowel het binnen- als buitenland bezoeken. Mooie plekken ontdekken, en dan het liefst vanuit een architectonisch perspectief. Zo vind ik steden als New York, Tokyo of Singapore indrukwekkend. Maar je kan het ook zeker dichter bij huis vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Therme in Vals, Zwitserland, welke letterlijk uit de bergen zijn gehouwen. De architectuur draagt bij aan de sereniteit, waar je tussen de wolken in een warmwaterbron helemaal bij tot rust komt. Briljant!”

Kun je wat meer vertellen over jouw huidige functie en hoe je bij BeSense ben terechtgekomen?

“Natuurlijk. Momenteel ben ik manager bij BeSense, waar ik verantwoordelijk ben voor de operationele kant. Dit houdt in dat ik me voornamelijk bezighoud met alles wat met marketing, sales, communicatie, klantbeheer, implementatie en installatie te maken heeft. Dit met als doel om het initiatief wat in 2017 is ontstaan nog succesvoller te maken, aan een grotere groep klanten dan die we nu al hebben. Hoe ik hier ben beland? Nadat ik was afgestudeerd als bouwkundige en architect, ben ik via een traineeship bij Heijmans aan de slag gegaan. Hier kwam ik er nog meer achter dat gebouwen en de techniek die daarbij komt kijken mij enorm fascineren. Na vijf mooie en leerzame jaren heb ik zo’n vier jaar geleden de kans gekregen mijn jongensdroom achterna te gaan om internationaal projectmanagement bij Signify (het oude Philips Lighting) te gaan doen. Hierdoor heb ik veel van de wereld mogen zien, diverse culturen leren kennen en mooie dingen binnen zo’n globaal technologieconcern mogen ervaren. Inmiddels heeft deze baan plaatsgemaakt voor mijn huidige ondernemende rol binnen BeSense, waar ik van overtuigd ben dat hier ook weer veel mooie kansen in het verschiet liggen.”

Waarom BeSense?

“In één woord: vernieuwing. Ik houd ervan om met inspirerende en potentievolle producten en diensten aan de slag te gaan. BeSense is zo’n bedrijf dat tot nu toe mooie producten en diensten heeft geleverd. Toch blijft het daar in de toekomst niet bij. Er is namelijk veel potentie om de dienstverlening nog efficiënter te gaan inrichten, waardoor er meer toegevoegde waarde voor alle gebruikers van een gebouw kan worden gerealiseerd. Hoe mooi zou het zijn als alle data en technieken binnen een gebouw gekoppeld zouden zijn aan ons platform? Méér dan alleen gebouwgebonden installaties. Denk bijvoorbeeld aan ‘simpele dingen’ zoals een koffieautomaat die automatisch opmerkt dat de laatste bonen worden verwerkt of de printer die bijna door zijn papier heen is. Het voorspellend vermogen gaat dan een veel grotere rol spelen. Door continue anticipatie op houding, gedrag en beschikbaarheid, kun je dan ook gebouwen realiseren of (her)inrichten die volledig zijn gefocust op een gezonde en efficiënte (werk)omgeving.”

Maak af: over 5 jaar zie ik mezelf….

“Daar moet ik even over nadenken. Ik hoop natuurlijk dat ik datgene waar ik nu potentie in zie, samen met het team van BeSense, heb kunnen vertalen naar de werkelijkheid. Dat wil zeggen dat we als bedrijf zijnde ons meer gaan richten op datagedreven dienstverlening, aanvullend op de data-analyse en het advies dat we nu hoofzakelijk leveren. Klanten kunnen al enorm vooruit met inzichten uit onze data, maar het wordt voor hen nóg interessanter en waardevoller wanneer wij dit vertalen naar concrete acties en handelingen. Met Heijmans en CSU als grondleggers van BeSense en hun overvloed aan kennis, kunde en uitvoeringsvermogen kunnen we dat waarmaken. Daar ben ik van overtuigd!”

Jeroen Groenen

Jeroen Groenen

Manager BeSense

jgroenen@heijmans.nl
+31 (0)6 15 10 17 24

Better BeSafe! Ontdek het met de gratis Demo

Zien is geloven. Daarom kun je BeSafe gratis en vrijblijvend testen. Een inlog brengt je in de omgeving, waar je de smart building app uitgebreid ontdekt en ervaart. We laten je desgewenst in een online call eerst zien hoe de Demo werkt. Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door je gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.