Even voorstellen: Femke Bakker

6 juli 2020

BeSense is de optelsom van slimme sensoren, software, dienstverlening én mensen. Maar wie zijn toch de mensen die dit tot stand brengen? In de rubriek ‘Even voorstellen’ introduceren wij om de beurt onze medewerkers, om je een kijkje te geven achter de schermen van BeSense. Deze week is Femke Bakker aan de beurt en komen we alles te weten over deze salestijger.

Ha Femke, leuk dat je er bent. Zou je jezelf eens kunnen voorstellen?

“Goedemiddag! Ik ben Femke Bakker, 28 jaar oud, geboren en getogen in Oostvoorne. Inmiddels woon ik samen met mijn vriend in het pittoreske dorp Oudenhoorn, waar we binnenkort zullen beginnen aan de verbouwing van ons droomhuis. Hobby’s? Ik ben echt een yoga-fanaat. Het liefst doe ik Yin en Yang om even te ontspannen, maar ook om fysiek bezig te zijn. Daarnaast is lekker eten aan mij besteed. Restaurant De Hoeksack is mijn favoriete plek: daar komen mijn vriend en ik minimaal één keer in de maand. Het eten is gewoon goed, er hangt een ongedwongen sfeer en ze hebben een prachtige tuin waar je in de zomer heerlijk kan zitten. Echt genieten!”

Vertel, hoe kwam je bij BeSense terecht?

“Ik heb een geel hart. Zo werk ik alweer 6 jaar voor Heijmans. Tijdens mijn afstudeerstage ben ik bij Heijmans Rosmalen terechtgekomen. Daar volgde ik eerst een traineeship, waarna ik de overstap heb gemaakt naar Heijmans Rotterdam. Daar heb ik een ontzettend leuke en leerzame tijd gehad. Veel oud-collega’s spreek ik nog steeds op dagelijkse basis. In Rotterdam hield ik mij voornamelijk bezig met aanbestedingen, waardoor ik vaak achter het bureau te vinden was. Maar ik miste het contact met de klant. Eén jaar geleden heb ik intrede gedaan binnen het sales-team van BeSense. En ik moet zeggen: dat bleek een goede beslissing te zijn. Nu ben ik voornamelijk met de klant in gesprek, waarbij we een passende oplossing proberen te vinden voor hun dagelijkse problemen. Want anderen helpen: dat is wat ik het liefste doe.”

Hoe zouden mensen jou als persoon omschrijven?

“Communicatief vaardig, behulpzaam en perfectionistisch. Ik ben nieuwsgierig en wil graag nieuwe dingen leren. Met mijn perfectionisme gaat af en toe wel wat stress mee gepaard. Maar door de jaren heen heb ik geleerd dat los te laten. Mijn tip? Praat erover met anderen. Je bent immers nooit te oud om te leren. Ik vind het dan ook belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen. Zo heb ik bij BeSense geleerd hoe ik het salescontact op een goede manier behoud. Hoe houd je de klant op de hoogte, zonder dat het dwingend overkomt? Tevens heb ik bij Heijmans geleerd om jezelf in de ander te verplaatsen. Dat komt goed van pas bij mijn huidige functie. Wanneer ik met mensen om de tafel zit probeer ik altijd, voor hen, de juiste oplossing te vinden. En als bepaalde zaken eigenlijk niet kunnen? Dan ben ik daar heel eerlijk in. Dat is wel zo prettig.”

Wat vind je het leukst aan BeSense?

“Allereerst ben ik apetrots op het team en wat we het afgelopen jaar met elkaar hebben bereikt. Ook vind ik het fijn om met Pleun, mijn mede sales-collega, samen te werken. We vullen elkaar aan en weten precies wat we aan de ander hebben. Als zij een opdracht scoort ben ik blij voor haar, en andersom ook. Dat is hoe het hoort, maar wat nog niet altijd vanzelfsprekend is. Verder vind ik het ook tof dat we bij BeSense mogen samenwerken met krachtige partners zoals CSU en Winvision. Je kan denken: we doen het allemaal zelf. Maar samen kom je verder.”

Femke Bakker

Femke Bakker

Sales

femke@besense.nl
+31 (0)6 15 96 07 06

Better BeSafe! Ontdek het met de gratis Demo

Zien is geloven. Daarom kun je BeSafe gratis en vrijblijvend testen. Een inlog brengt je in de omgeving, waar je de smart building app uitgebreid ontdekt en ervaart. We laten je desgewenst in een online call eerst zien hoe de Demo werkt. Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door je gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.