Saleshelden & BeSense: wat zijn de ervaringen?

Inzichten in bezetting en comfort op de werkvloer.

22 oktober 2019

BeSense geeft inzicht in het gebruik en functioneren van je gebouw. Zo meten we real-time en anoniem de bezetting en benutting van bijvoorbeeld werkplekken, maar ook het comfort zoals temperatuur, CO2 en luchtvochtigheid worden gemeten. Al een geruime tijd hangen onze sensoren in het pand van Saleshelden, om de bezettingsgraad en temperatuur van werkplekken inzichtelijk te maken. We spraken Robin de Jong, accountmanager bij Saleshelden, over hun ervaringen met BeSense.

Tevreden over samenwerking

Positief, zo klinken de ervaringen van Saleshelden met BeSense. In het begin was het even schakelen hoe er om moest worden gegaan met de data. Dat is inmiddels al niet meer aan de orde. “We hadden nooit gedacht aan sensoren die je onder het bureau zou plaatsen. De samenwerking was fijn, de data-verzameling ging soepel en toch wisten we in het begin niet goed wat we met de data uit BeSense aanmoesten. Intussen is dat alweer opgelost. BeSense geeft hier namelijk veel uitleg over én er is altijd nog het dashboard op de BeSense-app, waarin je alles gemakkelijk terug kan vinden.”

Data inzichtelijk voor alle medewerkers

Wat Saleshelden graag uit de data wil verkrijgen? Onder andere informatie over de bezettingsgraad per dag. Om deze data nog verder te implementeren binnen het bedrijf, is er een operational manager aangesteld die de data bestudeerd. De eerste stap was om iedereen binnen Saleshelden hier inzicht in te geven. “We zijn de data gaan delen met medewerkers. Hen hier inzicht in geven was voor ons belangrijk. Waar lopen zij tegenaan? Maar het maakt ze ook zeker bewust van bijvoorbeeld de invloed van temperatuur. Dat resulteert in betrokken medewerkers”, vertelt Robin.

Nieuwe inzichten én bevestigde aannames

Er zijn voornamelijk verwachtingen bevestigd, maar er zijn ook nieuwe inzichten verkregen uit de data van BeSense. “We weten inmiddels wanneer het druk is op kantoor. Neem de dinsdag bijvoorbeeld. Door de hoge bezettingsgraad proberen we op deze dag niet zoveel klantbezoeken te plannen en verschuiven we ze zoveel mogelijk naar andere dagen. Daarnaast zijn er ook bepaalde plekken en hoeken in het kantoor waar het altijd warm is, wat bevestigd werd door de data van BeSense. Hierdoor verdelen we de werkplekken nu meer over het kantoor. Zo gaan we slim en efficiënt om met ons gebouw.”

‘Het duurt even, maar dan heb je ook wat’

Advies van Saleshelden? “Geef het de tijd. Je gaat niet binnen een maand resultaten boeken. Maar voor een bedrijf is het cruciaal om deze data te verzamelen en er daadwerkelijk wat mee te doen. Want uit ervaring blijkt: je verdient het dubbel en dwars terug”.

Ben je zelf enthousiast geraakt over BeSense en interesse in onze demo-kit? Hier vind je meer informatie. Neem gerust contact met ons op.

Pleun Retera

Pleun Retera

Adviseur

pleun@besense.nl
+31 (0)6 81 36 08 25

Better BeSafe! Ontdek het met de gratis Demo

Zien is geloven. Daarom kun je BeSafe gratis en vrijblijvend testen. Een inlog brengt je in de omgeving, waar je de smart building app uitgebreid ontdekt en ervaart. We laten je desgewenst in een online call eerst zien hoe de Demo werkt. Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door je gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.