Philips Stadion uitgerust met BeSense gebouwsensoren

Heijmans en CSU installeren BeSense in het Philips Stadion in Eindhoven.

15 NOVEMBER 2017

PSV is de eerste club in Nederland die het innovatieve schoonmaaksysteem in zijn stadion heeft geïnstalleerd en gaat BeSense met name inzetten voor een efficiëntere schoonmaak. Met de sensoren wordt de bewegingsactiviteit in onder andere vergaderruimtes, kantoren en Business Rooms gemeten.

De data wordt maandelijks geanalyseerd. Inzicht in deze gegevens zorgt ervoor dat er slimmer ingespeeld kan worden op de schoonmaakbehoefte. Dat levert bezoekers en medewerkers een gezonde en schone omgeving op die bijdraagt aan een positieve beleving.

BeSense brengt balans

BeSense is een gezamenlijke ontwikkeling van Heijmans en CSU. Het sensorsysteem geeft inzicht in de bezetting, benutting en de comfortwaardes van de werkomgeving, waar functionaliteiten als het CO₂-gehalte, temperatuur, lichtintensiteit en luchtvochtigheid worden gemeten. Deze right data, die real time wordt verkregen, zorgt ervoor dat gebouwbeheerders hun gebouw slimmer en efficiënter kunnen beheren en tevens kunnen inspelen op het comfort. BeSense won onlangs de European Cleaning & Hygiëne Award in de categorie ‘groundbreaking innovations’.

Hoe wordt een gebouw gebruikt?

Aan de hand van deze informatie lopen CSU’s schoonmaakmedewerkers met een tablet hun schoonmaakroute en verrichten waar nodig werkzaamheden. De inzet van sensoren maakt BeSense een laagdrempelige en schaalbare oplossing die met een eenvoudig ’plug and play’ principe functioneert.

De informatie die BeSense oplevert, kan op tal van manieren worden geïnterpreteerd en antwoord geven op vragen zoals: hoe zit het met het gebruik van vergaderzalen en hoe vindt de eindgebruiker snel een prettige werkplek?

Marthe Doornbos

Marthe Doornbos

Klant & analyse

marthe@besense.nl
+31 (0)6 52 41 77 40

Probeer BeSense 3 maanden

Zien is geloven. Daarom kun je BeSense 90 dagen testen. Na een kennismaking installeren we binnen 1 dag de demo-kit met 10 BeThere sensoren, een gateway en een BeComfort sensor. Bekijk zelf real-time alle data en na 4 weken bespreken we de eerste resultaten. Zit jouw organisatie in Nederland of België? Vraag ‘m aan en we nemen snel contact met je op!

Lees hier wat je moet weten als je een demo-kit aanvraagt