Winvision

Zonder een goed cloudplatform kan BeSense niet zo snel ontwikkelen als nu. Voor Jeroen Vermeulen, directeur innovatie bij Winvision, is het een echte IoT-platformoplossing geworden die effectief op te schalen is.

Klantverhaal

BeSense maakt gewone gebouwen slimmer. Het systeem van draadloze sensoren, slimme software en cloudplatform is binnen één dag up and running in elk pand. Daarmee krijgt de gebouwbeheerder realtime inzicht in bijvoorbeeld de bezetting en de benutting van werkplekken en ruimtes in het gebouw. Deze inzichten leiden tot efficiënter en duurzamer gebouwbeheer. Winvision is als preferred partner verantwoordelijk voor het platform en de eerstelijns ondersteuning van gebouwbeheerders en facilitair managers.

BeSense slimmer maken

Jeroen: “Wij hebben het cloudplatform van BeSense in Microsoft Azure ingericht, helpen bij de doorontwikkeling en zijn single point of contact voor de gebruikers. Wij zien BeSense als een echte IoT-platformoplossing waarbij het erom gaat dat alles op elkaar is aangesloten, met elkaar communiceert en schaalbaar is. Al deze data kunnen we dan vertalen naar inzichtelijke informatie in diverse apps en dashboards. Zo halen we alle intelligentie uit het platform. Het is onze rol om dit allemaal binnen het platform te houden en nieuwe sensoren of analysetechnieken aan te sluiten op het groeiende systeem. BeSense maakt gewone gebouwen slimmer, wij maken BeSense slimmer.”

Architect van smart buildings

“Over een goed gebouw wordt goed nagedacht. Vaak zijn een architect en adviseurs lang bezig met het ontwerptraject. Dat is essentieel om een goed functionerend gebouw te kunnen maken. BeSense denkt ook vanuit de architectuur en wij zijn de architecten die de basis inrichten. Zo zijn wij als partner van Microsoft onderdeel van een ontwikkeltraject bij Microsoft om ‘smart buildings’ te ontwikkelen op basis van Azure. Ik kan je vertellen, die ontwikkeling gaat zó snel, daar kunnen we als individuele bedrijven niet tegenop ontwikkelen. Veel complexe zaken worden in dit traject opgelost, waar we met BeSense dan weer de vruchten van plukken.”

Schoenmaker blijft bij zijn leest

“Voor ons als IT-leverancier is het de normaalste zaak om over schaalbaarheid, integratie, updates, connectiviteit en veiligheid na te denken. Voor bedrijven als Heijmans en CSU zijn wij geen traditionele partij om mee samen te werken, maar wel een noodzakelijke nieuwe partner. De hulp van een IT-partner is essentieel voor het bouwen van een IoT-platform waar je op kunt doorontwikkelen. Heijmans en CSU begrijpen dat en betrekken experts die ze zelf niet in huis hebben. De kracht bij BeSense is dat we het product samen verder ontwikkelen met ieders vakkennis. Dat vind ik een hele belangrijke basis voor een goede samenwerking.

“In ons eigen kantoor hebben we BeSense geïnstalleerd. We zijn klant, partner en testomgeving in één. Alles wat we bedenken kunnen we in een live-omgeving testen. Zo voorkomen we dat we in silo’s gaan denken en niet snel even iets ontwikkelen wat geen toegevoegde waarde heeft. En dat voorkomt weer een hoop ellende achteraf. Voor de klanten van BeSense is het prettig om alles binnen één platform te hebben.”

Jeroen Vermeulen

Directeur innovatie

jeroen.vermeulen@winvision.nl

Thomas Thunnissen

Manager

thomas@besense.nl
+31 (0)6 21 11 62 58

Better BeSafe! Ontdek het met de gratis Demo

Zien is geloven. Daarom kun je BeSafe gratis en vrijblijvend testen. Een inlog brengt je in de omgeving, waar je de smart building app uitgebreid ontdekt en ervaart. We laten je desgewenst in een online call eerst zien hoe de Demo werkt. Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door je gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.