CSU hoofdkantoor volledig uitgerust met gebouwsensoren

Ruim 200 sensoren geven inzicht in bezetting, benutting en comfort op de werkplekken en kantoorruimtes.

23 MAART 2018

CSU breidt het slim gebouwbeheer BeSense op hun hoofdkantoor in Uden verder uit. Recent plaatsten het schoonmaakbedrijf en Heijmans al ruim 200 sensoren waarmee inzicht wordt verkregen in bezetting, benutting en comfortwaardes van werkplekken. Met deze uitbreiding is het pand 100% uitgerust met sensoren.

Optimaliseren werkomgeving

De in totaal 198 ‘BeThere sensoren’ en twintig ‘BeComfort sensoren’ geven inzicht in bezetting, benutting, CO2-waarde, temperatuur, luchtvochtigheid, geluids- en lichtintensiteit op de werkplekken en kantoorruimtes van het CSU hoofdkantoor. Analyse van deze informatie maakt het mogelijk om beter en proactief te sturen op efficiënt gebruik van werkplekken, stilteruimtes en overlegruimtes. Daarnaast kan het bedrijf zijn schoonmaakmedewerkers nu aansturen op het daadwerkelijke gebruik van het gebouw.

De BeSense schoonmaak-app toont op een tablet de meest ideale route om het gebouw optimaal schoon te maken. Via dit systeem kunnen schoonmaakmedewerkers ook eenvoudig meldingen registeren. Dit zorgt voor een verbreding in de werkzaamheden van de schoonmaakmedewerker.

Practice what you preach

Met het BeSense-systeem wordt de werkomgeving van de medewerker geoptimaliseerd. Ruimtes worden efficiënter benut en op het gebied van schoonmaak is er een betere kijk op de intensiteit van het gebruik. Bovendien is er ‘real-time’ inzicht in de benuttingsgraad van de werkplekken en overlegruimtes per afdeling. Hierdoor kan CSU de huisvesting efficiënt indelen en benutten.

Elke Wirtz, specialist innovatie CSU: “We zijn ooit begonnen met vijftig werkplekken en enkele comfortsensoren. Maar om een compleet beeld te krijgen en onder het motto ‘practice what you preach’, is besloten om het hele pand uit te rusten met sensoren. Met BeSense verslimmen we ons kantoor en komen we meer te weten over het gebouw en de gebouwgebruikers.”

Ilona Kadmaijer

Ilona Kadmaijer

Klantbeheer

ikadmaijer@heijmans.nl
+31 (0)6 11 23 02 53

Probeer BeSense 3 maanden

Zien is geloven. Daarom kun je BeSense 90 dagen testen. Na een kennismaking installeren we binnen 1 dag de demo-kit met 10 BeThere sensoren, een gateway en een BeComfort sensor. Bekijk zelf real-time alle data en na 4 weken bespreken we de eerste resultaten. Zit jouw organisatie in Nederland of België? Vraag ‘m aan en we nemen snel contact met je op!

Lees hier wat je moet weten als je een demo-kit aanvraagt