BeSense lanceert BeEnergy

Meer grip op het energieverbruik in je gebouw

12 juni 2019

Gebouwen die ’s nachts nog verwarmd worden of verlichting die constant blijft branden. Klassieke voorbeelden van onnodig energiegebruik in een gebouw. BeSense heeft in samenwerking met Heijmans Energie Services een nieuwe oplossing ontwikkeld die ervoor zorgt dat je meer grip krijgt op het energiegebruik in je gebouw. Hiermee kunnen besparingen gerealiseerd worden en stappen richting een gezond en duurzaam gebouw gezet worden.

Inzicht in energieprestatie van je gebouw

Met BeEnergy krijg je beter inzicht in de energieprestatie van je gebouw. De BeSense energiesensoren verrijken de energiedata van de hoofdmeter in je gebouw door het fijnmazig meten van het energieverbruik van gebouwdelen of installaties. Zo zie je direct waar onnodig energie verbruikt wordt. Hierdoor krijg je beter inzicht in de energiehuishouding van het gebouw, waarna de besparing eenvoudig gerealiseerd kan worden.

De techniek achter BeEnergy

BeEnergy maakt gebruik van LoRa draadloze communicatie, waardoor volledig onafhankelijk van de bestaande IT infrastructuur wordt gewerkt. Door de mogelijkheid om zonder externe voeding te werken is de sensor eenvoudig te plaatsen. De sensoren worden direct om de elektriciteitskabels geplaatst waardoor er geen aanpassingen in de installatie nodig zijn. Oftewel een laagdrempelige plug-and-play oplossing, die binnen één dag draait. Op het voor BeEnergy geïnstalleerde netwerk is het een fluitje van een cent om extra sensoren toe te voegen. Denk aan extra energiesensoren of aanwezigheids- en comfortsensoren om meer inzicht te verkrijgen, een grotere besparing te realiseren of het comfort te verbeteren.

Samenwerking met Heijmans Energie Services

Voor BeEnergy werkt BeSense nauw samen met Heijmans Energie Services. Samen maken we op basis van de gemeten data uitgebreide analyses van het huidige energieverbruik. Vanuit deze analyses volgen verbetervoorstellen voor je gebouw. Uiteindelijk zorgt BeEnergy met behulp van actief energiemanagement voor lagere energiekosten, minder CO2-uitstoot en een gezonder gebouw. Afhankelijk van het gebouw zien we in de praktijk dat er kostenbesparingen tussen de 5% en 15% worden behaald, met uitschieters tot boven de 20%.

BeSense zorgt samen met Heijmans Energie Services voor slimmer en efficiënter beheer van de energiehuishouding van je gebouw, waarbij comfort en energiebesparing worden gegarandeerd.

Pleun Retera

Pleun Retera

Adviseur

pretera@heijmans.nl
+31 (0)6 81 36 08 25

Probeer BeSense 3 maanden

Zien is geloven. Daarom kun je BeSense 90 dagen gratis testen. Na een kennismaking installeren we binnen 1 dag de demo-kit met 10 BeThere sensoren, een gateway en een BeComfort sensor. Bekijk zelf real-time alle data en na 4 weken bespreken we de eerste resultaten. Dus vraag ‘m aan en we nemen snel contact met je op!

Lees hier wat je moet weten als je een demo-kit aanvraagt.