Aapjes kijken: hoe bevalt de BeSense demo-kit bij ARTIS?

Inzicht in bezetting, luchtvochtigheid en temperatuur

2 juli 2019

Zien is geloven. Bij BeSense vinden we het logisch dat potentiële klanten BeSense eerst willen testen voordat ze het gaan implementeren. Daarom hebben we de demo-kit in het leven geroepen. Als potentiële klant mag je BeSense dan 90 dagen testen. Onlangs hebben we de demo-kit geplaatst in het Apen- en Vogelhuis van de oudste dierentuin van Nederland: ARTIS. Hoe bevalt de demo-kit tot nu toe? We spraken Charlotte van Dixhoorn, projectleider bij ARTIS.

Optimale beleving van het dierenpark

Bij ARTIS hebben ze interesse om de bezetting, luchtvochtigheid en temperatuur in de dierenverblijven in kaart te brengen: “Dit is met name met oog op duurzaamheid. We willen in de nabije toekomst energiebesparingen realiseren. Ook streven we naar een optimale beleving van het dierenpark voor onze bezoeker en BeSense kan hierbij ondersteuning bieden,” vertelt Charlotte.

Onder de indruk van de interactieve kaarten

Ze kozen voor een demo met BeSense, op advies van een andere partij. De belangrijkste voorwaarde was inzicht in de bezetting, luchtvochtigheid en temperatuur. Charlotte: “In het dashboard kunnen we alles eenvoudig inzien. De data vergt nog wel wat actieve analyses voor je er iets uit kunt halen. Ook het dashboard is handig en heel interactief. We kunnen de data per sensor inzien. Dat ziet er erg mooi uit en werkt goed.”

“Het proces van plaatsen verliep vlekkeloos”

Maar is dat niet veel gedoe, het plaatsen van zo’n demo-kit? Nee hoor. Na een kennismaking installeren we de demo-kit binnen 1 dag, zodat je direct aan de slag kunt. Charlotte ervaarde het proces van plaatsen als ‘vlekkeloos’: “Het technische proces verliep goed. Het plaatsen moest natuurlijk allemaal heel vroeg en vlug gebeuren, vóór de openingstijden van het park. Daarnaast wilden we dat de sensoren uit het zicht van de bezoekers geplaatst werden. Het team van BeSense was meedenkend en handelde snel.”

Over een paar weken ontvangt ARTIS de eerste analyses vanuit BeSense. Wij zijn benieuwd wat de inzichten van BeSense hen gaat brengen. Ben je zelf enthousiast geraakt over BeSense en onze demo-kit? Hier vind je meer informatie. Neem gerust contact met ons op.

Pleun Retera

Pleun Retera

Adviseur

pleun@besense.nl
+31 (0)6 81 36 08 25

Better BeSafe! Ontdek het met de gratis Demo

Zien is geloven. Daarom kun je BeSafe gratis en vrijblijvend testen. Een inlog brengt je in de omgeving, waar je de smart building app uitgebreid ontdekt en ervaart. We laten je desgewenst in een online call eerst zien hoe de Demo werkt. Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door je gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.