Aegon breidt slim gebouwbeheer BeSense uit

Toepassing BeSense groeit van 1.000 m² naar 15.000 m² oppervlakte.

5 JULI 2017

Heijmans en CSU zetten de samenwerking met Aegon voort op het gebied van slimmer en efficiënter gebouwbeheer: BeSense. Sinds juli 2016 werken de bedrijven samen om bezetting, benutting en zogenoemde comfortwaardes van werkplekken met slimme sensortechnologie te meten en in kaart te brengen, zodat schoonmaakwerkzaamheden daar passend op zijn af te stemmen.

In de afgelopen maanden heeft BeSense aantoonbaar bijgedragen aan het efficiënter beheren van werkplekken bij Aegon. Daarmee levert het een bijdrage aan de verhoging van medewerkerstevredenheid binnen het bedrijf. Heijmans en CSU plaatsen ongeveer 500 sensoren in het hoofdkantoor van Aegon, waarmee inzicht wordt verkregen in bezetting, benutting, CO₂-gehalte, temperatuur, geluid, lichtintensiteit en luchtvochtigheid op werkplekken.

Aan de hand van deze informatie lopen CSU’s schoonmaakmedewerkers met een tablet hun schoonmaakroute en verrichten waar nodig werkzaamheden. Aegon is als zogenoemde launching customer betrokken geweest bij de totstandkoming van BeSense.

Van data naar actie

IoT-oplossing BeSense meet, analyseert en levert nuttige informatie over de bezetting en benutting van werkomgevingen. Het doel is om te komen tot een hogere beleving en kwaliteit voor gebouwgebruikers en om (kosten)efficiency te bereiken in de schoonmaakdienstverlening. De inzet van sensoren maakt BeSense een laagdrempelige en schaalbare oplossing die met een eenvoudig ’plug and play’ principe functioneert.

De informatie die BeSense oplevert, kan op tal van manieren worden geïnterpreteerd en antwoord geven op vragen zoals: hoe zit het met het gebruik van vergaderzalen en hoe vindt de eindgebruiker snel een prettige werkplek?

Over de looptijd van de verlenging zijn betrokken partijen nog in gesprek.

Thomas Thunnissen

Thomas Thunnissen

Manager

thomas@besense.nl
+31 (0)6 21 11 62 58

Probeer BeSense 3 maanden

Zien is geloven. Daarom kun je BeSense 90 dagen gratis testen. Na een kennismaking installeren we binnen 1 dag de demo-kit met 10 BeThere sensoren, een gateway en een BeComfort sensor. Bekijk zelf real-time alle data en na 4 weken bespreken we de eerste resultaten. Dus vraag ‘m aan en we nemen snel contact met je op!

Lees hier wat je moet weten als je een demo-kit aanvraagt.