3 grote voordelen van een comfortabele werkomgeving

Haal meer uit je werknemers

18 september 2019

We richten ons huis comfortabel in, dus waarom onze werkplek niet? Onze werkomgeving heeft immers een grote impact op ons psychisch en lichamelijk welzijn en bovenal: we brengen er véél tijd door. Daarom delen we hieronder drie grote voordelen van een comfortabele werkomgeving.

1. Tevreden werknemers

Door een prettige werkomgeving te creëren voelen werknemers zich comfortabel en dat resulteert in tevredenheid. Tevreden werknemers doen graag hun best en verlenen goede service. Ze zijn kritisch, behulpzaam, doen wat er van hen verwacht wordt en zo ontstaat er een prettige werksfeer. Om dit te stimuleren is het dus belangrijk om rekening te houden met het comfort van werkruimtes. Denk aan temperatuur, CO2-gehalte en geluidsniveau binnen een gebouw. Zo haal je meer uit werknemers.

2. Minder onnodig ziekteverzuim

Naast dat een comfortabele werkomgeving invloed heeft op de werksfeer, beperkt het ook ziekteverzuim. Denk bijvoorbeeld aan een goede luchtkwaliteit. Dat draagt bij aan het welzijn van de werknemer en heeft automatisch invloed op het ziekteverzuim. Het grote pluspunt: minder onnodig ziekteverzuim zorgt voor een daling van de personeelskosten. Win-winsituatie!

3. Productiviteitsstijging

Wist je dat een gezonde én gelukkige medewerker tot 20% meer productiviteit kan opleveren? En dat werknemers per nacht ongeveer 45 minuten extra slapen door een werkplek met voldoende daglicht? Juist. Comfort op de werkvloer is essentieel voor de prestaties van werknemers. Je staat er misschien niet meteen bij stil, maar een prettige werkomgeving kan zelfs ook het stresspeil van werknemers verlagen. Comfort zorgt dus voor een verhoging van het welzijn van werknemers en dat resulteert in een productiviteitsstijging.

Comfort op de werkvloer door BeSense

Met BeComfort krijg je inzicht in de temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-gehalte, geluidsniveau en lichtintensiteit in een ruimte. De BeSense comfortsensor laat zien of medewerkers onder de juiste omstandigheden in de ruimtes kunnen werken. Via een drukknop in de sensor kunnen medewerkers direct een melding maken van bijvoorbeeld een vlek op de vloer of een kapotte lamp. BeComfort draagt bij aan het realiseren van een comfortabele, gezonde werkplek voor gebouwgebruikers.

 

Download onze gratis whitepaper over Comfort

Pleun Retera

Pleun Retera

Adviseur

pretera@heijmans.nl
+31 (0)6 81 36 08 25

Probeer BeSense 3 maanden

Zien is geloven. Daarom kun je BeSense 90 dagen gratis testen. Na een kennismaking installeren we binnen 1 dag de demo-kit met 10 BeThere sensoren, een gateway en een BeComfort sensor. Bekijk zelf real-time alle data en na 4 weken bespreken we de eerste resultaten. Dus vraag ‘m aan en we nemen snel contact met je op!

Lees hier wat je moet weten als je een demo-kit aanvraagt.