3 dingen die veranderen als je gaat schoonmaken op basis van data

Nieuwe kansen voor de schoonmaakwereld

29 mei 2019

De Internet-of-Things biedt nieuwe kansen voor de schoonmaakwereld. Door middel van slimme sensoren die gebouwgebruik meten, wordt schoonmaken op basis van data mogelijk. Maar wat levert dit precies op? In dit artikel lees je 3 dingen die veranderen als je gaat schoonmaken op basis van data.

1. Slimmere inzet van schoonmakers

Data-driven schoonmaak maakt dat schoonmakers efficiënter te werk kunnen gaan. Ze hoeven hun dag niet langer in te delen op basis van gevoel of routine, maar kunnen data over gebouwgebruik als leidraad nemen. Ze hoeven niet eerst te checken of ruimtes een schoonmaakronde nodig hebben, maar kunnen dit simpelweg uit de data halen. Dit maakt een einde aan onnodige werkzaamheden voor schoonmakers. De aandachtverdeling wordt flexibeler, slimmer en beter naar werkelijk gebruik van een gebouw ingezet.

2. Verhoging van tevredenheid en beleving gebouwgebruikers

Niets is vervelender voor gebouwgebruikers dan een vergaderruimte waar de koffiekringen van de vorige dag nog op de tafels staan. Of een toilet zonder wc-papier. Data-driven schoonmaak maakt dat schoonmakers weten welke ruimtes een schoonmaakbeurt nodig hebben en welke niet. Hierdoor kunnen ze de ruimtes die intensief gebruikt zijn beter schoonmaken, en de ruimtes waar niemand is geweest overslaan. Het gebouw is daardoor altijd schoon en de tevredenheid en beleving van gebouwgebruikers gaat daarmee omhoog!

3. Gericht sturen op schoonmaak

Een direct voordeel van schoonmaken op basis van data voor facilitair managers is dat je nu ook kunt gaan sturen op basis van data. Argumenten over efficiëntere inzet van schoonmaak kun je nu onderbouwen met data, waardoor je veel sterker staat. Op dagen waarop het gebouw intensief gebruikt wordt moet de schoonmaakintensiteit misschien wel omhoog en op andere dagen juist omlaag. En houd je tijd over? Dan kun je andere zaken oppakken, zoals periodieke werkzaamheden of hospitality-taken. Met data over gebouwgebruik kun je dit allemaal aantonen en op basis daarvan je schoonmaak optimaliseren.

Schoonmaken op basis van data met BeSense

Door middel van data maak je de schoonmaak in je gebouw slimmer. BeSense maakt dit mogelijk. Met behulp van slimme sensoren verzamelt BeSense data over gebouwgebruik. Hierdoor krijg je inzicht in ruimtes waar wel of niet schoongemaakt moet worden. De BeSense schoonmaak-app genaamd BeClean, toont via een tablet aan de schoonmaker hoe het gebouw optimaal schoongemaakt kan worden. Deze app laat ook zien welke activiteit uitgevoerd moet worden: stofzuigen, het afnemen van stof of eventueel overslaan. Ook kunnen schoonmaakmedewerkers via de app gemakkelijk meldingen en andere zaken registeren. De schoonmaker kan zo heel anders en veel efficiënter te werk gaan. Kortom: BeSense zorgt ervoor dat de schoonmaak in je gebouw geoptimaliseerd wordt.

Download onze gratis whitepaper over schoonmaakbeheer

Pleun Retera

Pleun Retera

Sales

pretera@heijmans.nl
+31 (0)6 81 36 08 25

Probeer BeSense 3 maanden

Zien is geloven. Daarom kun je BeSense 90 dagen testen. Na een kennismaking installeren we binnen 1 dag de demo-kit met 10 BeThere sensoren, een gateway en een BeComfort sensor. Bekijk zelf real-time alle data en na 4 weken bespreken we de eerste resultaten. Zit jouw organisatie in Nederland of België? Vraag ‘m aan en we nemen snel contact met je op!

Lees hier wat je moet weten als je een demo-kit aanvraagt